Ons nieuwe merk DISPENDIX: innovatieve liquid handling
Case Study | Broadband Infrared Diagnostics

Efficiëntere workflow met geavanceerde ontdooitechnologie

Broadband Infrared Diagnostics

Broadband Infrared Diagnostics, een marktleider in geavanceerd biomedisch onderzoek, richt zich op vroege kankerdetectie met behulp van geavanceerde femtoseconde- en attosecondemetrologie. Het bedrijf is gevestigd in de buurt van München en is gespecialiseerd in kankerbiologie, genetica en moleculaire pathologie. Het werkt met verschillende biologische monsters, zoals plasma, serum en urine, ieder opgeslagen bij -80 °C.

Broadband Infrared Diagnostics heeft onlangs de monsterbehandeling getransformeerd door het SPL GUARD Arizona-ontdooistation te implementeren. Dit innovatieve apparaat versnelt het ontdooiproces aanzienlijk en verbetert de consistentie tussen monsterbatches, stroomlijnt workflows en zorgt voor nauwkeurigere resultaten in hun essentiële onderzoek naar kanker.

Uitdagingen vóór implementatie

Dr. Fleischmann, Biorepository Manager bij Broadband Infrared Diagnostics, werd geconfronteerd met verschillende uitdagingen in het ontdooiproces van het laboratorium. Bij het verwerken van menselijk plasma, serum en andere biologische monsters die bij -80℃ waren opgeslagen, vertrouwde het team op waterbaden die op 4℃ waren ingesteld. Het duurde 1 tot 1,5 uur om een volledig rek met 96 buisjes (aliquots van 0,5 ml) te ontdooien. Zelfs dan was ongelijkmatige ontdooiing gebruikelijk – monsters aan de randen ontdooiden sneller, terwijl die in het midden van het rek bevroren bleven. Deze inefficiëntie vertraagde het onderzoeksproces en introduceerde variabiliteit in de kwaliteit van het monster.

Sinds het implementeren van de SPL GUARD Arizona, heeft het laboratorium opmerkelijke verbeteringen gezien. De ontdooitijd voor een volledig rek met 96 buisjes is teruggebracht tot slechts 5-6 minuten, met een consistente temperatuurregeling voor alle monsters. Deze snelle en gelijkmatige ontdooiing heeft het eerdere probleem van ongelijkmatig ontdooien van monsters geëlimineerd en de betrouwbaarheid van hun experimentele resultaten verbeterd.

Toepassing van laserspectroscopie

Naast de algemene monsterbehandeling verbeterde de SPL GUARD Arizona de ontdooitijden voor laserspectroscopie-experimenten aanzienlijk. Voorheen duurde het ontdooien van 25 meetmonsters en 8 kwaliteitscontrolemonsters in 0,6 ml-buisjes 45 minuten. Met de Arizona duurt dit proces nu slechts 2-2,5 minuten, waardoor het team monsters snel en efficiënter kan voorbereiden tussen metingen.

 

Verbeterde workflow en productiviteit

De automatische stopfunctie van de Arizona bij +4℃ stroomlijnde de werkzaamheden verder. Met eerdere ontdooimethoden moesten Dr. Fleischmann en zijn team halverwege het experiment beslissen of ze een andere batch moesten ontdooien of uitstellen. De Arizona geeft ze nu de flexibiliteit om te wachten tot hun lasersysteem klaar is, met net genoeg tijd om monsters te ontdooien tijdens de reinigingsprocedure van 20 minuten tussen batches. Hierdoor verlopen de overgangen soepeler en wordt de labtijd beter benut, wat de productiviteit aanzienlijk verbetert.

Resultaten en aanbevelingen

 

  • Ontdooitijd tot 18x ​​verkort, van 1-1,5 uur tot 5-6 minuten voor grote monsterrekken.
  • Verhoogde consistentie bij het ontdooien, waardoor temperatuurverschillen tussen monsters worden geëlimineerd.
  • Verbeterde workflow-efficiëntie, waardoor teams batches naadloos kunnen beheren tussen laserspectroscopiemetingen.
  • Tijdbesparing tot 43 minuten bij kleinere experimenten, waardoor onderzoekstijdlijnen worden versneld.

Conclusie

De SPL GUARD Arizona heeft bewezen een essentieel hulpmiddel te zijn bij het moderniseren en stroomlijnen van monsterverwerking bij Broadband Infrared Diagnostics. Door de ontdooitijden te verkorten, de consistentie te vergroten en meer flexibiliteit te bieden bij het beheren van experimenten, heeft de Arizona het team in staat gesteld efficiënter en effectiever te werken. Dr. Fleischmann benadrukt dat het apparaat de besluitvorming tijdens experimenten heeft verbeterd, omdat onderzoekers door het snelle ontdooien hun schema’s kunnen aanpassen op basis van realtime-omstandigheden, in plaats van te wachten op langere ontdooiperioden.

Met zijn robuuste prestaties en gebruiksvriendelijke ontwerp is de SPL GUARD Arizona een onmisbaar onderdeel geworden van de activiteiten van het lab. Dr. Fleischmann beveelt dit apparaat ten zeerste aan bij andere laboratoria die hun workflow willen verbeteren, met name die laboratoria die gevoelige biologische monsters verwerken waarbij snelheid en precisie van cruciaal belang zijn. De Arizona is niet alleen een ontdooistation; het is een belangrijke drijfveer bij het verbeteren van onderzoekstijdlijnen, nauwkeurigheid en algehele productiviteit.

Uw inzichten zijn belangrijk voor ons

Wij waarderen uw ervaring en uw feedback. Uw succesverhalen en inzichten zijn van onschatbare waarde voor ons, omdat we ernaar streven onze producten en diensten voortdurend te verbeteren. Als onze producten een positieve impact hebben gehad op uw onderzoeksinspanningen of bedrijf, nodigen we u uit om uw verhaal met ons te delen. Of het nu gaat om een ​​korte review of een gedetailleerde case study-samenwerking, uw feedback helpt ons uw behoeften beter te begrijpen en verbetert ons vermogen om aan uw onderzoeksbehoeften te voldoen.

Laat uw stem horen en draag bij aan de innovatie en verbetering van ons portfolio.

Deel hier uw inzichten