Ons nieuwe merk DISPENDIX: innovatieve liquid handling
Liquid Handlers

Pipetting robot voor hoge precisie dosering

Moderne en innovatieve pipetting robot van Dispendix

Bekijk op deze pagina de moderne oplossingen van Dispendix. Dispendix is een fabrikant die next-generation pipetteerrobots maakt. Het parardepaardje is een uiterst precieze automatische pipetting robot, welke vloeistoffen kan doseren in microplaten in nanoliters, binnen een zeer kort tijdsbestek. Dit maakt de I.DOT geschikt voor veel aspecten van de life-science. U kunt ontzettend veel voordelen behalen in uw laboratorium met de aanschaf van een pipetting robot.

Niet alleen is deze pipetting robot vooruitstrevend in resultaat, ook de bediening en algehele form-factor is een pipetteerrobot anno 2023. Op een groot touch-scherm aan de voorkant van de unit (dat ook met een muis te bedienen is) kunt u elke mogelijke instelling configureren middels duidelijke en overzichtelijke software. Het apparaat functioneert snel en ligt prettig op het netvlies dankzij het moderne design.

De gemiddelde kosten van een pipetting robot als liquid handler variëren, maar moeten meer gezien worden als investering dan een kostenpost. Dankzij de hoge productiviteit en kwaliteit van resultaten zult u binnen de kortste tijd uw investering terugverdiend hebben.

Innovatieve pipetteerrobot

Een liquid handler is ervoor gemaakt om met vloeistoffen om te kunnen gaan. Aangezien een mens maar een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen tegelijkertijd kan verwerken, en met een bepaalde precisie, kan een pipetting robot een handige aanvulling zijn. Er zijn heel veel voordelen van een liquid handler. Hij wordt nooit moe, is altijd even precies en in het geval van de I.DOT ook nog eens veel productiever.

De dosering door de I.DOT vindt plaats in een gesloten omgeving, waardoor (kruis)besmetting niet kan plaatsvinden. Menselijke fouten worden geëlimineerd, RSI-blessures voorkomen en het gebruik van plastic verminderd. Dit komt omdat u kunt besparen op het gebruiken van pipetpunten. De pipetting robot I.DOT van Dispendix stelt u in staat te werken met een precisie en intuïtiviteit die u nog niet eerder hebt ervaren. Kortom, alleen maar voordelen van een liquid handler.

De gepatenteerde ‘drop-detection’ technologie stelt u in staat precies op de hoogte te zijn van uw doseringen, omdat het apparaat exact meet hoeveel druppels van een bepaalde grootte gedoseerd zijn. Dit maakt de pipetteerrobot I.DOT geschikt voor taken als compound dispensing, assay development, genomics en proteomics en cell dispensing. De druppels in de grootte van nanoliters maken bewerkingen mogelijk in de omgeving van genbewerking(sequencing).

Dispensing plates voor pipetteerrobot

De pipetteerrobot I.DOT maakt gebruik van dispensing plates om de juiste druppelgrootte te bereiken. Deze platen van polypropyleen in 96 of 384 well format zijn geschikt voor volumes van 8 tot 80.000 nL, en sommige zelfs voor 4 nL. Elke plaat beschikt over een dead volume van minder dan 1 microliter. Een van de sterke punten van de dispensing plates is het doseren van levende cellen. Echter is het doseren van talloze andere oplossingen mogelijk, waaronder waterige oplossingen die zouten en andere ingrediënten bevatten, reagentia die worden gebruikt voor qPCR-assays, DMSO tot 100%, Matrigel en vele andere vloeistoffen die gewoonlijk in laboratoria worden gebruikt. De doseerplaten zijn ook geschikt voor oplosmiddelen zoals methanol en acetonitril.

Het verchil met een manuele liquid handler zit hem in het feit dat de automatische nooit moe wordt, altijd even precies is en veel productiever is.

Maak een account aan!

Profiteer van de voordelen voor onze klanten.

Maak vandaag nog een account aan om productdetails te bekijken en online te winkelen. Klik op de onderstaande knop en vul het formulier in om te beginnen.

Maak een account aan