Ons nieuwe merk DISPENDIX: innovatieve liquid handling

Ons Duurzaamheidsprogramma

Voor een duurzamere toekomst

Hoe wij bijdragen

naar een duurzamere toekomst

Met verschillende inspanningen in het kader van ons duurzaamheidsprogramma is NBS Scientific trots op de bijdrage aan een duurzamere toekomst. Ons innovatieve portfolio biedt niet alleen een breed scala aan producten die milieuvriendelijkere laboratoriumpraktijken bevorderen, maar we hebben ons ook gecommitteerd aan meerdere duurzaamheidsprojecten over de hele wereld.

NBS Scientific neemt verdere verantwoordelijkheid met betrekking tot het milieu via haar interne milieubeheersysteem dat is gecertificeerd door LRQA (ISO 14001). Daarnaast zijn we in 2023 CO2-neutraal geworden op het gebied van onze gebouwen en transport. Om onze onvermijdelijke CO2-uitstoot tijdens woon-werkverkeer en zakenreizen te compenseren zijn wij trotse bezitter van een CO2-compensatiecertificaat uitgegeven door Trees For All.

ONZE CERTIFICERING

NBS Scientific heeft het CO2 Neutraal certificaat van TreesForAll behaald en heeft daarmee de onvermijdelijke CO2-uitstoot door woon-werkverkeer en zakenreizen gecompenseerd. NBS Scientific heeft de ISO 14001-certificering behaald, wat onze inzet voor ecologische duurzaamheid en verantwoorde managementpraktijken onderstreept.

BEKIJK ONZE NUMMERS

over succesvolle bijdragen aan duurzaamheidsprojecten

291

Tonnen CO2 Gecompenseerd met Trees For All

363

Bomen geplant met Fruitful Office & Trees For All

150

kg van oceaan plastic verwijderd met Ocean Clean-up

16112

kg plastic labware bespaard met NovaWash Program

ONZE DUURZAAMHEIDSPROJECTEN

CO2-COMPENSATIE

Om onze onvermijdelijke CO2-uitstoot als gevolg van woon-werkverkeer en zakenreizen te beperken, zijn wij trotse bezitters van een CO2-compensatiecertificaat uitgegeven door Trees For All. Voor elke ton CO2-uitstoot hebben wij een donatie gedaan. Trees For All zorgt ervoor dat deze uitstoot nauwkeurig wordt verantwoord binnen hun gecertificeerde bosbouwprojecten. Wij hebben ervoor gekozen de herbebossingsinitiatieven in de Boliviaanse bossen te steunen.

Fruitful Office

Wij hechten veel waarde aan de gezondheid van onze medewerkers, en wat is een betere manier om dat te ondersteunen dan door het aanbieden van een fruitmand. We werken samen met Fruitful Office om bij te dragen aan de wereldwijde herbebossingsinspanningen. Door deze samenwerking worden er bomen geplant voor elke fruitmand die bij ons op kantoor wordt afgeleverd. Dit initiatief ondersteunt niet alleen gezondere voeding op de werkplek, maar bevordert ook actief het herstel van bossen over de hele wereld. Door samen te werken met Fruitful Office helpen we ontbossing tegen te gaan, de luchtkwaliteit te verbeteren en de biodiversiteit te vergroten.

De Ocean Cleanup

Wij zijn trotse supporters van het The Ocean Cleanup-project. Dit innovatieve initiatief heeft tot doel de plasticvervuiling uit de oceanen van de wereld te verwijderen en zo bij te dragen aan een gezonder en duurzamer marien milieu. Door The Ocean Cleanup te steunen, helpen we het leven in de zee te beschermen en de natuurlijke schoonheid van onze oceanen te herstellen voor toekomstige generaties. Onze steun onderstreept onze toewijding aan milieubeheer en onze proactieve benadering bij het aanpakken van mondiale ecologische uitdagingen.

Het steunen van bijenkorven

Via Un Toit Pour Les Abeilles onderhouden we met trots onze eigen bijenkorf om de lokale bijenpopulatie te ondersteunen en te promoten. Door een bloeiende habitat voor bijen te bevorderen, dragen we bij aan het essentiële bestuivingsproces, dat essentieel is voor de gezondheid van ecosystemen en de landbouw. Ons bijenkorfinitiatief weerspiegelt onze toewijding aan biodiversiteit en onze proactieve inspanningen om de achteruitgang van de bijenpopulaties tegen te gaan. Met dit initiatief willen we het ecologische evenwicht verbeteren en de welvaart van deze cruciale bestuivers garanderen.

BATTERIJEN EN INKTPATRONEN

Voor de weinige producten op ons kantoor die batterijen gebruiken, hebben we een speciale box voor het inzamelen van gebruikte batterijen en lege inktcartridges. Zodra de box vol is, komt Eeko ccc B.V. deze ophalen. De opbrengst van de ingezamelde spullen wordt gedoneerd aan diverse lokale goede doelen

AFVALBEHEER

Dankzij onze samenwerking met Milieu Service Nederland hebben we een duurzamer afvalbeheer gerealiseerd. Ons plastic- en papierafval worden nu gescheiden en een vrachtwagen haalt ons afval elke twee weken op in plaats van wekelijks, waardoor de CO2-uitstoot van de vrachtwagen afneemt.

Bekijk de producten

in onze duurzame product portfolio

Micronic EFC Rack RM

De Micronic EFC Rack RM is gemaakt van 99% gerecycled materiaal. Dit milieuvriendelijke rek is een unieke innovatie voor de life sciences industrie.
Product bekijken

Dispendix I.DOT

Dispendix biedt een uiterst precieze en innovatieve liquid handler aan, welke met hoge precisie en snelheid druppels kan doseren in microplaten van vesrchillende afmetingen. Geschikt voor toepassingen in uiteenlopende bereiken van de wetenschap.
Product bekijken
Capp-Ecopipet

Ecopipet

Door de kwaliteit van de productontwikkeling, de gebruikte grondstoffen en productieprocessen was Capp in staat om de groenste pipet op de markt te ontwikkelen.
Product bekijken

Micronic 138-2 HD Rack

Door het zogenaamde 'honeycomb' ontwerp verhoogt het rack het aantal monsters dat kan worden opgeslagen tot 43% in vergelijking met een standaard ANSI/SLAS-formaat rack.
Product bekijken

The latest news

on our sustainability projects