De Dispendix G.STATION: Ontdek de modules

De G.STATION van Dispendix is de ultieme oplossing voor elk laboratorium. Door de innovatieve producten van Dispendix op het gebied van liquid handling kan de G.STATION bijdragen aan het optimaliseren van laboratoriumonderzoek. Van zuiveringen en verwerking tot het voorbereiden van sequencen, de G.STATION biedt volledige controle bij de voorbereiding van NGS Library’s.

Wat de G.STATION van Dispendix zo uniek maakt, is dat het een combinatie is van drie innovatieve apparaten, de I.DOT, L.DROP en G.PURE, verbonden met een robotarm die naadloos verschillende workflows kan integreren. Door de volledige automatisering is de G.STATION de ‘next-gen’ oplossing voor laboratoria die intuïtieve software en hoogwaardige technologieën willen combineren om nieuwe ontdekkingen te doen op het lab.

Met behulp van de cloud-based software van Dispendix kunnen gebruikers een protocol kiezen en deze opslaan, het aantal samples opgeven en vervolgens op start drukken. De software geeft gebruikers de mogelijkheid om de G.STATION te bedienen vanachter hun bureau en maakt een veilige overdracht van gegevens met collega’s over de hele wereld mogelijk.

Er zijn slechts drie eenvoudige stappen nodig om het werkstation optimaal te gebruiken: build it, run it en analyse it. Dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp van de G.STATION kunnen al deze stappen moeiteloos worden uitgevoerd. De G.STATION kan worden ingesteld voor workflows die het beste aansluiten bij een specifiek onderzoek of laboratorium. Wij zullen hieronder de verschillende modules die gebruikt worden voor de G.STATION verder toelichten.

 

De L.DROP

De L.DROP wordt gebruikt bij de start van het proces. De gebruiker plaatst zijn labware op de 20 mogelijke plekken op de L.DROP, waarbij de gebruiker geholpen wordt door de software om fouten te minimaliseren. De L.DROP is een moderne liquid handler die tot 1 microliter kan pipetteren, uitgerust met automatisering speciaal voor genomics en geneesmiddelenonderzoek, waarbij herhalende taken worden geëlimineerd en volledige automatisering wordt omarmd.

 

De I.DOT S

De I.DOT S is een intuïtieve ‘non-contact’ dispenser van de hoogste kwaliteit, uitgerust met de nieuwste software en technologie waardoor dit apparaat vloeistoffen kan doseren tot op nanoliter-niveau. De gepatenteerde Drop Detection-technologie geeft de gebruiker een overzicht van het aantal afgegeven druppels. Of u nu enzymen of beads moet doseren voor NGS of qPCR, cellen, buffers of andere oplossingen voor Assay Development of High-Throughput Screening, de I.DOT S is geschikt voor elk soort onderzoek. Naast het doseren van volumes op nanoliter-niveau, bespaart de I.DOT ook veel plastic in laboratoria omdat er geen pipettips hoeven te worden gebruikt.

 

On-Deck Thermo Cycler (ODTC)

Op de G.STATION kunnen verschillende accessoires gebruikt worden. De On-Deck Thermo Cycler (ODTC) verbetert de efficiëntie en het gemak bij het uitvoeren van meerdere PCR-reacties, waarbij de Thermo Cycler zorgt voor de voorbereiding van een PCR sample.

 

BioShake Module

De BioShake Module is een verwarm- en koelelement welke het regelen van temperatuur volledig automatiseert in uw processen.

 

De G.PURE

De laatste stap van het proces, de G.PURE, is de geautomatiseerde magnetic bead cleanup. De G.PURE voorkomt dat gebruikers tijd verspillen aan de meest tijdrovende stappen, waardoor cleanups makkelijker worden dan ooit tevoren. Met behulp van een geïntegreerde dispenser is overmatig gebruik van pipettips verleden tijd, waardoor uw laboratorium milieuvriendelijker en kostenefficiënter wordt, allemaal met een simpele druk op de knop!

 

KX-2 Robotarm

De KX-2 is de robotarm die de verschillende individuele modules van de G.STATION verbindt. De KX-2 robotarm kan naadloos en snel platen verplaatsen tussen de verschillende apparaten. Met de cloud-based software van Dispendix kan de KX-2 met de verschillende modules communiceren. Hierdoor is soepele integratie in eigen workflows en protocollen gemakkelijk. Alle bovenstaande modules kunnen met de KX-2 robotarm verbonden worden.

 

Naast de boven beschreven hardware wordt de G.STATION ook geleverd met intelligente software ontworpen door Dispendix zelf. Deze software helpt niet alleen bij het plaatsen van de labware op de juiste posities, maar verbindt ook alle verschillende modules en helpt optimale resultaten te behalen in het onderzoek. De intelligente software van Dispendix houdt met behulp van volumeverificatie de hoeveelheden bij die zijn gedispenseerd en kan eventuele fouten in real-time herkennen.

Samen met Dispendix kan persoonlijke labware in de software geïntegreerd worden. Met een brede selectie aan vooraf gedefinieerde ‘liquid classes’ en protocollen in de bibliotheek, en natuurlijk de mogelijkheid om deze eenvoudig toe te voegen, is de G.STATION van Dispendix het ultieme cloud-based NGS Library Prep werkstation.